woensdag 14 maart 2012

Wijvenweek - Mening deel 2.

Wat die ouders, familie en vrienden van de verongelukte kinderen en begeleiders nu meemaken is niet onder woorden te brengen. Ik heb vandaag al verschillende keren de krop in mijn keel moeten wegslikken. De lege klasjes, de lege kamers in het huis van die ouders krijg ik maar niet uit mijn hoofd.

Maar: ik snap het nut niet van een dag blogstilte uit respect. Hebben die kinderen en ouders daar dan iets aan? Dat mensen hun hoofd vandaag niet staat naar het schrijven van een blogpost snap ik maar al te goed. Maar dat heeft niks met het tonen van respect te maken.

DoƩ dan iets, als je respect wilt tonen, denk ik dan. Kijk hoe je praktische steun kan bieden misschien. Of haal iets uit vandaag, en geniet nog meer van elke dag want morgen kan het gedaan zijn.

The Miss.

2 opmerkingen:

Lichtindeduisternis zei

Ik vond mijn mening die dag zo futiel, in vergelijking met wat er gebeurd was. Daarom heb ik niet geblogd. Mijn hoofd stond er niet naar. Ik zou geen zinnig stukje geformuleerd hebben gekregen. Met respect heeft dat inderdaad niet veel te maken.

smiley zei

Ik had zelfs niet gehoord van een stiltedag qua bloggen daarvoor. Maar ik geef je hier helemaal gelijk!