dinsdag 1 februari 2011

Eerste bibbezoek als werkmens

Bibbe-zoek. Ben ik de enige die dat woord automatisch zo zou lezen? Alsof het uit een kindermond komt en iets totaal anders betekent.

Herinnert u zich nog mijn goede voornemens? Waarschijnlijk niet, maar ik dus nog wel. Goed voornemen nummer één was: meer lezen. En ik ben goed bezig. Ik vergeet even dat het het plan was om de boekenkast eindelijk eens te raadplegen en ik vertel verder over mijn bib-bezoek.

Ik ging dus richting het beruchte De Coninckplein in Antwerpen naar de Permekebibliotheek. Dat plein maakte direct zijn naam waar want ik zag al direct twee mannen opgepakt worden. Dat terzijde.

Eenmaal binnen was ik een beetje 'onder de indruk'. In mijne tijd en in mijn boerengat was de bib namelijk een stoffig gebouw met tapijt en allemaal oude boeken. En ge moest met uw boeken langs de altijd mokkende brombeerbediende waardoor ge sommige boeken toch niet echt durfde meenemen naar huis. Maar in Antwerpen is dat dus allemaal hypermodern met kaartlezers, inleverhoeken, leeshoeken, moderne banken, handige onderverdelingen, cd's, dvd's,... En: supervriendelijke baliebedienden (die eigenlijk alleen nog maar dienen om informatie te geven...). Kortom: ik ben verkocht en kwam thuis met een hele buit.


Dus lieve mensen, zeg nu eens, wat zijn jullie favoriete boeken? Welk boek moet ik écht eens lezen?

The Miss.

2 opmerkingen:

elke zei

ik vond 'De eenzaamheid van de priemgetallen' heel mooi. En nu ben ik bezig in 'Bal masqué' en dat vind ik nog mooier. Deze laatste wordt (zie ik op het web) gelinkt aan 'De schaduw van de wind', wat ook heel goed is. En toen las ik ook nog 'De geschiedenis van de liefde' en ook die vond ik zeer mooi.

plukdedagsandra zei

Persoonlijk vind ik I.M. van Connie Palmen een mooi boek. En in mijn jeugd was het "Hasse Simonsdochter" van Thea Beckman (mijn twee oudsten zijn die nu ook aan het lezen).