woensdag 22 december 2010

De dagelijkse onvermijdelijke hel

Ik ben een avondmens. 's Avonds zijn mijn beste uurtjes en ik ga zelden graag slapen. En dat wreekt zich dan -natuurlijk- de volgende ochtend. En omdat ik 's morgens dan ook echt nooit uit mijn bed geraak, overwoog ik al een aantal maanden om zo'n wake-up light van Philips te kopen.

Maar toen werd ik lid van The Insiders en kreeg ik de kans om zo'n ding twee maanden uit te testen. Ik heb hem nog maar een aantal nachtjes gebruikt en ben toch een beetje teleurgesteld. Dat ligt waarschijnlijk meer aan mijn torenhoge, onmogelijk in te lossen verwachten dan aan het product zelf. Ik had gehoopt dat ik nu 's ochtends vol energie zou wakker worden en direct uit mijn bed zou kunnen springen. (Ja, zo hopeloos ben ik, dat ik dàt hoopte).

Zonder wake up light gaat opstaan een beetje zo voor mij:
- 6u30: wekker gaat
- 6u31: ik ben al lastig op het idiote geluid van de wekker en duw op snooze.
- 6u40: het geluid is er terug en ik lijk weer wakker te worden uit een diepe slaap. Het is een strijd om mijn ogen op te houden en uit bed stappen lijkt zwaarder dan een auto vooruit te moeten slepen.
- 6u42: ik val terug in slaap
- 6u50: zie 6u40
- 7u00: het geluid is er weer en ik besef dat ik weeral een halfuur heb verloren. Ik begin te dromen dat ik ben opgestaan en dat ik mij aan het aankleden ben.
- 7u10: The Mrs. belt mij wakker, ik antwoord kort en humeurig en sleep mij uit bed.

Hoe ik hoopte dat het zou zijn:
- 6u00: de wekker begint lichtjes voor licht te zorgen in de kamer
- 6u30: de vogeltjes (of een ander geluid dat ik kan kiezen) beginnen te fluiten.
- 6u31: ik word helemaal uitgerust en happy wakker en spring dartel uit bed.

Ja, dat gebeurde dus niét hé.

Zo ging het wel: het uit bed stappen bleef even moeilijk en leek elke ochtend weer onhaalbaar. Maar: mijn humeur was toch wel merkbaar beter.
Leuke noot: Ik begin te dromen over het geluid dat ik kies. Nu zijn het al twee dagen fluitende vogeltjes en al twee dagen begin ik dan eerst te dromen dat ik in een bos wandel vooraleer ik wakker word.

En jullie? Wat voor ochtendopstaanrituelen hebben jullie? Ervaringen met een wake up light?

Morgen mag ik uitslapen trouwens, ik kijk er al naar uit! ;-)

The Miss.

5 opmerkingen:

elke zei

ik ben hevige fan van laat opblijven en de snooze-knop. Als de kinderen hier niet zijn, ben ik steevast op het laatste nippertje op het werk. Zegt genoeg zeker?

Anoniem zei

ik word meestal wakker met: "mamamamama dadadada paaaaaapamamama" :-)
Er zit geen uitslapen meer in voor mij maar dat is het waard, ik ben eerder een ochtendmens dan een avondmens

Sandra zei

Hier nog één die meestal wakker wordt van baby of peutergeween, maar dan moet ik dus mijn bed uit en ben dus meestal op tijd wakker. Niet om op tijd op mijn werk te geraken , maar om tijdig onze kleuter naar school te kunnen brengen. Als de baby en peuter eens een keertje langer slapen meot de kleuter helaas thuis blijven.
En zeker nu hé. Het is zo lekker warm in bed.

Mathieu zei

Erg herkenbaar. Alleen zet ik meer alarms, om de vijf minuten gaat er wel eentje af. Telkens snooze en dat gaat zo een half uur tot drie kwartier verder. Dan zet ik alle alarms af om mezelf zo te dwingen op te staan ('anders overslaapt ge u!'), maar de helft van de tijd val ik weer in slaap, om een dik uur na de eerste alarmtoon wakker te schieten, in volle paniek, en raprap in mijn kleren te schieten. Ochtenden zijn de hel.

The Mrs. zei

Ik ben dan weer totaaaaal het omgekeerde: ik kan dikwijls niet wáchten tot ik in bed mag/kan kruipen, en eens de wekker gaat, spring ik klaarwakker het bed uit (zelfs om half vijf 's ochtends tegenwoordig...)
De wake-up-light heeft mij tot hiertoe dus nog niet echt kunnen charmeren.
(Maar dat The Miss. iétsjes beter gezind het bed uitstapt, vind ik dan weer gewéldig! ;-))