dinsdag 21 december 2010

Goed voornemen (3)

Koken. 2011 wordt het jaar van koken bij mij. Momenteel gebeurt het nogal vaak dat wij last minute wat uit de diepvries halen, een pizza in de oven schuiven, langs de nachtwinkel gaan, frieten gaan halen, uit eten gaan, iets afhalen,... Om dan op het einde van de week een halve ijskast in de vuilbak te kunnen kieperen. (of toch bijna)

Dat is niet alleen duur, dat is ook ongezond en  zelfs schandalig als je bedenkt hoeveel mensen we daar mee zou kunnen blij maken. Dus vanaf 2011 ga ik elke week een weekmenu maken. En winkellijstjes. En om mezelf een beetje onder druk te zetten ga ik mijn menu hier ook elke week komen posten. Dan moét ik wel.

En als kers op de taart ga ik wat vaker nieuwe dingen klaarmaken. Receptjes uittesten en dus wat meer uurtjes in de keuken doorbrengen.

Trouwens, nu ik op zowat elk blog die prachtige Secret Santa cadeautjes zie, heb ik toch echt wel een beetje spijt dat ik niet heb meegedaan. Zo'n schoon dingen dat jullie geven/maken/kopen/krijgen! Dat maakt deze koude toch écht wel een beetje warmer denk ik dan. :-)

The Miss.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

volgende keer gewoon mee doen aan Secret Santa, echt ik ben precies een klein kind ;-)

plukdedagsandra zei

Secret Santa is inderdaad super! Ben heel content. En wat dat koken betreft. Zo'n weekmenu is een zeer goed idee en zet er af en toe een poepsimpel en snel receptje op waar je niet teveel werk meehebt. Bv. spaghetti en de saus gaan kopen of één of andere soort pasta.

Succes met dit voornemen, Sandra.

Anoniem zei

Inderdaad, volgend jaar zeker meedoen! Ik sta nu alweer te popelen! ;)