woensdag 22 januari 2014

32 weken


Hoe ver zijn we: 32 weken al!
Gewichtstoename: + 5,6kg 
Zwangerschapskledij: Steeds dezelfde... Ik kijk ernaar uit om terug mijn gewone kledij te kunnen dragen.
Slapen: Door last van mijn rug/rib is het moeilijk om een houding te vinden zonder pijn.
Mooiste moment deze week: Het was heel leuk om je bedje klaar te zetten in onze slaapkamer. Zo'n gek idee dat jij daar zal slapen binnen minder dan 2 maanden!
Vandaag mochten we ook nog eens naar de gynaecoloog. Je weegt al 2,2kg, ligt met je hoofdje naar beneden en je korte beentjes zijn opeens lange beentjes geworden. :-)
Mis je iets: Eten. Croissants, koffiekoeken, taart (en ik ben normaal niet eens gek van zoet),...
Beweging: Veel. Mijn buik doet regelmatig 'de wave'.
Rare goestinkjes: Nog steeds niet
Kwaaltjes/eigenaardigheden: Ik dénk dat je één van mijn ribben gekneusd hebt. Daardoor geraak ik nog amper zelf uit bad of bed.
Geslacht: een jongen!
Weetjes: We zijn een beetje in gang geschoten. Je kaartje is af en we krijgen binnenkort een proefdruk, je naam is weer ietsje zekerder, het park staat klaar in de living, de verschoontafel in de badkamer. Nu moeten we enkel nog je kamertje in elkaar zetten. De doopsuiker is ook al gekocht, maar die moeten we nog vullen en afwerken. Nestdrang heeft zich ook een weg gevonden in ons huis: de hele keuken is gereorganiseerd en opgeblonken, alle kasten zijn geordend en ik heb nog een waslijst vol dingen die moeten gebeuren. De afgelopen weken waren zo druk en ik was zo moe dat we er vorige week zelfs niet toe kwamen om een 31-weken foto te maken. Tussendoor heeft je mammie ook nog eens een andere job gevonden, dus de komende weken worden zelfs nog extra spannend voor haar.
Humeur: Moe en daardoor een beetje grumpy.
Uitkijken naar: De prenatale lessen. Hopelijk voelen we ons dan een beetje meer voorbereid.

The Miss.

6 opmerkingen:

Die van A (Christel - Luc en Gaëtan) zei

Alles schiet goed op daar. Nog even en de lieverd is er.

Anoniem zei

Seg, jij blijft maar afvallen! Dat trucje mag je mij eens leren ;)
Eindelijk de keuze gemaakt, Mammie? Proficiat!

Goya zei

Het begint echt wel te korten nu... En zo'n leuke fotoreeks trouwens, goed dat je het volhoudt (de fotoreeks, natuurlijk) :-)

Upje schrijft zei

Verwacht van die eerste prenatale lessen toch maar niet te veel .. Wij hadden allemaal pas bij les vier iets van 'aha, dit kan hier wel nuttig zijn' en bij les vijf konden wij er al mee stoppen omdat leren persen bij een keizersnede vrij nutteloos is :P.

Voor de rest: keep going, amai! De tijd vliegt, hé ... :)

En het is idd zot hoe jij blijft afvallen! Je gaat na je bevalling gewoon tien kilo minder wegen dan voor je zwangerschap, ofzo! 't Wilt zeggen dat je zot veel discipline kunt opbrengen, volgens mij, want ik heb ook echt niet zot gegeten en vanaf de tweede helft van de zwangerschap vlogen ze er toch aan ... Chapeau!

Miss and Mrs. zei

Ik kan het mij wel voorstellen: de eerste les was eigenlijk een beetje tijdverspilling... Maar bon, het is wel leuk om er mee bezig te zijn. Ik kijk vooral uit naar de rondleiding!

En het afvallen. Ik heb écht geen discipline, maar dit gaat echt vanzelf. Enfin, 't is wel moeilijk en ik doe niet aan uitschuivertjes, maar omdat ik weet dat het het beste is voor de baby gaat het echt wel vrij makkelijk.
@DjeauOui: geen suiker, opletten met de koolhydraten (en enkel volkoren producten), veel water en dan gaat dat vanzelf. Het verschil met wanneer ik normaal dieet is dat ik nu niet af en toe zondig... misschien is dat het trucje.

Miss and Mrs. zei

En nu ga je zien dat ik vanaf nu wel ga beginnen bijkomen, hé. ;-)