woensdag 4 december 2013

25 weken

 

Hoe ver zijn we: 25 weken
Gewichtstoename: + 6,3kg
Zwangerschapskledij: Nog steeds, daar zal ik de komende maanden echt niet meer aan ontsnappen...
Striemen: Ja, opeens voelde ik de huid aan mijn buik enorm spannen, en wat later verschenen de eerste striemen... Snif!
Slapen: Veel wakker geworden 's nachts deze week, maar gelukkig wel op tijd naar bed gegaan.
Mooiste moment deze week: Elk een hand op mijn buik leggen, en jouw ruggetje/hoofdje/poepje(?) kunnen aaien... Zo gek, en ook zo mooi!
Mis je iets: Ik blijf het herhalen, maar nu - met Sinterklaas op komst - echt wel: CHOCOLA!
Beweging: Veel, hard, en soms zelf erg oncomfortabel (denk: stampjes tegen mijn maag/blaas.)
Rare goestinkjes: Nee...
Kwaaltjes/eigenaardigheden: Rugpijn: al denk ik dat die niet-ergonomische bureaustoelen op het werk daar een groot aandeel in hebben.
Geslacht: een jongen!
Weetjes: We lazen dat je vanaf nu ook kan grijpen, en dat je dus ook je eigen voetjes (en navelstreng) kan vastpakken. Ongelooflijk toch? :-)
Humeur: schommelend
Uitkijken naar: de echoooooo
 
The Miss.


3 opmerkingen:

Upje schrijft zei

Tip voor de chocola: in die van cavalier zitten echt heel weinig suikers die je bloedsuiker de hoogte in zouden kunnen jagen. Als je naar de hoeveelheid koolhydraten kijkt, val je omver, maar je moet de hoeveelheid polyolen daar nog van aftrekken. Dat betekent dat je bijvoorbeed 22 (!) van hun pralinen zou kunnen eten om de hoeveelheid suiker van één kleine boterham of één kleine sinaasappel ofzo binnen te hebben. Pas wel op: die spullen bevatten vaak wel veel meer kcalorieën dan de normale chocola.
En euh ... grote hoeveelheden kunnen wel laxerend werken.

Het is dus uiteraard geen goed plan om écht zo 22 pralinen te eten of de ene na de andere reep te verslinden, maar om zo heel af en toe toch eens een lekkere chocoladesmaak te hebben ... zou het eventueel een tijdelijke oplossing kunnen zijn.

(Is het trouwens de bedoeling dat je afvalt nu???)

Miss and Mrs. zei

Oeh, merci voor te tip! (ik weet zelfs niet wat polyolen zijn...)
Nee, het is niet de bedoeling dat ik afval, dat gebeurt gewoon met hoe ik nu eet. En ik moet enkel wekelijks mijn waarden doorsturen, that's it. Over mijn eten wordt eigenlijk niks gezegd. M.a.w als ik tussen de prik na mijn middageten en de prik voor mijn avondeten (rond 20u)zondig dat het niet meer mooi is, zouden ze het zelfs niet merken.

Upje schrijft zei

Ik weet ook niet wat polyolen zijn, hoor. Ik weet alleen dat je ze mag aftrekken van de hoeveelheid koolhydraten en dat je alleen hetgeen overblijft dan nog moet tellen. What's in it for me, you know ;).

Ik zou het afvallen toch eens vermelden, eerlijk gezegd. Misschien is er met je huidige waardes wel ruimte om ergens nog iets extra te eten ofzo ... Niet dat het hier al over kilo's en kilo's gaat, maar normaal gezien kom je nu bij hé ipv af te vallen. Als zij er niks van maken, ook goed, maar dan heb je het tenminste wel gezegd.

En als je nu echt slechte waardes zou hebben, reken maar dat ze dan iets zouden zeggen/vragen over je eten ;). Dus als je zondigt als een gek tussen je middag- en avondeten, dan zouden ze dat wel zien aan die waarde van 20u, hoor!