maandag 4 februari 2013

Foto van de dag (35) - geeuw en fuck.

In februari zouden we elke dag om 10u in bed liggen, ontbijten en genoeg slaap krijgen. Dat is dan fail, fail and... fail.

Maar laten we beginnen bij het begin. Vrijdagavond liet de gynaecoloog een klein bommetje vallen. Want wegens besparingen is er een nieuw KB. Hierin staat onder andere dat er maar 6 inseminaties per vrouw meer zullen worden terugbetaald. De facturen die we nu elke maand netjes, maar met lichte tegenzin, betaalden, gingen van 350 tot 450 euro. Daarvan kregen we een 70 euro terug.

Maar dus: wij zitten aan poging 9 en de gynae kon ons niet met zekerheid vertellen of we deze poging al dan niet nog op de mutualiteit kunnen rekenen. Zo niet, dan zou de factuur nog een 200 euro duurder worden.
En dan moet je weten dat wij nog moeten beginnen met babyspullen kopen. Shit man, denk ik dan.

Oneerlijk, vind ik dat. 6 inseminaties is het gemiddelde aantal dat nodig is voor een zwangerschap, wordt algemeen nog al eens aangenomen. Dus de andere helft blijft dan maar in de kou staan? En aan een tweede en derde kind moet niet meer gedacht worden.

Dààr zullen ze dus eens aan raken. Op mijn werk zie ik dagelijks gezinnen die niét werken en leven van het kindergeld (1400 euro elke maand is geen uitzondering). Maar ik krijg dan niet eens de kans om één kind te maken, terwijl wij alletwee fulltime werken en netjes onze belastingen betalen?

En natuurlijk begrijpen we dat er limieten zijn. Maar dit kunnen we écht niet snappen.

Ondertussen hebben we die 9de inseminatie trouwens toch achter de rug. Al was het weer een spannende week, maar daarover later meer.

Ik ga nu eerst mijn bed inkruipen. Want een nacht die veel te laat start, waarop ik elk uur de wekkerradio zie en die dan al eindigt om 5u15 is niet echt de nacht die ik hoopte te hebben in februari.


Morgen deel 2 van het verhaal.

The Miss.

10 opmerkingen:

Goya zei

Het is inderdaad oneerlijk als je bekijkt in wat voor situatie sommige kinderen moeten opgroeien en waar gemotiveerde prachtige mensen zoals jullie doormoeten...

tess zei

Ik blijf meeduimen girlz het moet lukken met al die effort!! ;-) X

Upje zei

Ha, de gynaecoloog zei bij ons zelfs dat je maar maximaal zes pogingen kon doén. Blijkbaar foute info dus. Maar inderdaad, 't is megaoneerlijk.
Zijn er intussen eigenlijk nog testen gebeurd naar het waarom? Ik bedoel maar ... als je dan zoveel geld moet ophoesten, dan mag je toch wel eerst honderd procent zeker zijn dat er niets is wat een zwangerschap misschien in de weg staat?
Keep hoping ... Ik blijf alvast duimen!

zapnimf zei

1400 kindergeld? Dan moet je toch al 6 kinderen hebben.

Succes met je nieuwe poging.

Anoniem zei

Weten jullie intussen al met zekerheid dat jullie laatste poging niet terug betaald wordt? Ik lees dat er nogal wat onduidelijkheid bestaat over deze nieuwe regel...

TheMiss zei

De nieuwe regeling zou indertussen terug ingetrokken zijn wegens tegenstrijdigheden. Héél waarschijnlijk was die poging dus nog wel terugbetaald. Maar zeker is het niet. En wat het nu zal worden, is al helemaal onduidelijk.

Anoniem zei

Pff, frustrerend hé... Hebben jullie enig idee hoeveel de behandeling zou kosten zonder de terugbetaling? Het staat ons in de toekomst ook te wachten en dit schrikt me toch allemaal een beetje af, want 6 pogingen zijn echt niet veel hé...

Super leuke blog trouwens!

TheMiss zei

Dankjewel! :-)

Het zou 150-200 euro extra per maand betekenen. Dus iets tussen 500-650 euro naargelang hoe vaak je echo's en bloednames hebt.

Anoniem zei

Amai, dat is de moeite... Ik duim vanaf nu super hard mee voor jullie en stuur jullie een kort gedichtje door dat in het verleden al vaker een geluksbrenger bleek te zijn voor vriendinnen die zwanger probeerden te worden.

WENS

Als de maan komt
valt de nacht

Ik val nog niet in slaap
Ik kijk omhoog
Ik wacht

Als er een ster valt
Zeg ik stil
Wat ik het allerliefste wil.

Dat jullie wachten binnenkort beloond mag worden met een wolk van een baby!

PS: waar volgen jullie een behandeling?

The Mrs. zei

Merci voor dat lieve gedichtje! :)
Je mag ons altijd mailen op missandmisses@hotmail.com trouwens, als je nog vragen zou hebben... :)