donderdag 8 september 2011

Naailes.

Gisteren had ik mijn eerste naailes. Wat hebben we geleerd?

- naaien is duur: voor een badjas zou ik 4m stof nodig hebben. Tegen 10 euro de meter. Slik, hopelijk maak ik er iets moois van.
- naaien is populair: er waren veel te veel mensen voor veel te weinig plaatsjes.
- naaien doe je blijkbaar in groep want er waren uitsluitend vriendinnengroepjes. (niet zo leuk...)
- naaien doe je niet met boecht van de Aldi aldus de lesgeefster. Lap, en mijn lief was net zo schattig geweest om een doos gekleurde stikzijde mee te nemen.
- naaien doe je met een naaimachine van een bekend merk. De naaimachine die ik mag lenen van mijn ma en die uit de Carrefour komt, zal dus zéker niet oké zijn...
- naaien is serieus: je mag niet ongewettigd afwezig zijn én je moet een map bijhouden met alle info én je moet die elke week bijhebben. Ik voelde me terug 12!

Het goede nieuws: het eerste project is een leuke tas. Nu nog een schoon stofke vinden!

Tips over waar ik naaidozen, gerief, stofkes, een goedkoop naaimachine (dringend nodig!) kan vinden zijn zéér welkom!

The Miss.

7 opmerkingen:

ysabje zei

klinkt als mijn naailes (grote steenweg in antwerpen). ik heb dezelfde vaststellingen gedaan op mijn eerste lesje een paar jaar geleden. Ik had natuurlijk een naaimachine van den aldi... maar goed. mijn tas gaat nog altijd mee... Stoffen: als je van antwerpen bent: er is in kapellen een goeie stoffenwinkel.
maar voor de rest kan ik niet veel tips geven. Ik ben gestopt na twee jaar (kinderen en andere hobby's gingen voor) en ik was sowieso al geen groot talent...

smiley zei

Ik ken niets van naaien, dus van mij zeker en vast ook geen tips

Luc - Christel - Gaëtan zei

Grappig, dacht vandaag van: "Ik zou dat toch ook eens willen leren!".

Maar dan lees ik ronkende prijzen van Bernina machines, waarvan de crème de la crème toch al rap 1.650 € is en dan zakt de moed mij in de schoenen.

Stoffekes kun je vinden bij Moens, Borgerhout of Vermiljoenshop, of hier eens gaan kijken bij http://oontje.blogspot.com/p/stof-en-zo.html

Christel

elke zei

Als ik dat zo lees, peis ik dat ik het op mijzelve ga leren... (je op je 40e laten commanderen, dat is erover. Ja toch? ;-) )

Luc - Christel - Gaëtan zei

Zelfstudie moet kunnen. Beginnen met kleedjes te maken voor de Barbie-poppen ofzo... die ik wel niet meer heb...maar allez.. :-)

Och neen Elke, dat gecommandeer zou ik ook niet meer pikken... jeezes.. ik zou ze van de eerste les al eens een overlockske geven :-)

Christel

Upje zei

In de Saturn hebben ze van Singer wel naaimachines van een goeie honderd euro. Dat zal dan wel niet de crème de la crème zijn, maar wél tenminste van een 'gekend merk'. ;-)

Als je overigens een Bernina wilt, ik heb hier zo'n stokoud ding staan. Eén detail: ik krijg het niet aan de praat (mijn draad gaat er altijd uit), maar dat zal vast aan mij liggen. Dus moest ge geïnteresseerd zijn: ge moogt het zeker ne keer uitproberen om te zien of ge het iets vindt ...

Voor stofkes had ik wel ergens nen toffe winkel gezien in de Kammenstraat, denk ik. Ik zoek het nog wel eens op.

Veel succes alvast!

veerle zei

Ik weet weer waarom ik het naaien niet lang volgehouden heb.