vrijdag 23 september 2011

Misselijkmakend.

Toegegeven: ik heb niet zo'n productieve werkdag achter de rug. Al de hele dag volg ik op een nieuwssite het assisenproces tegen R. Janssen. Een man wiens naam ik niet meer zal vergeten, denk ik.

Vier jaar geleden op mijn 21ste verjaardag werd het lichaam van Annick Van Uytsel gevonden. Een vriendin van mijn toenmalig lief. De gruwel kwam wel heel dichtbij toen.

Dus als ik nu die advocaat hoor pleiten voor doodslag in plaats van moord krijg ik toch wel de kriebels. Onvoorstelbaar dat iemand zo'n monster nog wilt verdedigen trouwens. Zijn advocaat mag dan gelijk hebben als hij zegt dat de media niet mag oordelen. Maar kom, er zijn grenzen. Die man is schuldig voor moord, hij heeft bekend. Punt uit en begint dan niet te zeveren over verzachtende omstandigheden.

The Miss.

3 opmerkingen:

Die van A (Luc - Christel - Gaƫtan) zei

En dan heeft die man nog eisen; hij mag niet getekend worden, etc... Die heeft niets meer te willen!!!

Mijn maag keert bij die naam!

Christel

missfolies zei

Vandaag tijdens 't werken ook even naar die verslaggeving afgedwaald en spijt gekregen. Misselijkmakend is idd het juiste woord...

elke zei

De eisen die hij stelt, inderdaad, daar krijg ik het ook van.

We leven natuurlijk in een staat waar iedereen recht heeft op een eerlijk proces. Op zich is dat goed, maar dit is natuurlijk hemeltergend als je hier van dichtbij mee te maken krijgt.

Heeft hij trouwens geen pro deo advocaat? Dan weet ik niet of die advocaten veel keuze hebben eigenlijk.

Ik zou het niet kunnen in alle geval, zo iemand verdedigen.