woensdag 12 januari 2011

Hulp gevraagd!

Lieve lezers en blogschrijvers,

Wisten jullie al hoe leuk ik jullie vind? Wat voor onvoorstelbaar schone mensen jullie stuk voor stuk zijn? En wisten jullie al hoe schoon ik dat altijd vind als jullie cadeautjes naar elkaar sturen? Of als jullie lieve dingen zeggen over en tegen elkaar? En wisten jullie al dat jullie echt de schoonste kinderen hebben die er bestaan? En jullie zijn lief, zó lief!

Zouden jullie schone mensen mij dan een klein pleziertje willen doen? Het kost niks, het duurt niet lang en ge maakt mij superblij! Bezie het maar direct als uw goede daad van het jaar (ahja, ge moet uw goede voornemens nog nakomen, toch?). Het zit zo: ik moet (mee) een kwis organiseren. En een kwis staat of valt met goede vragen en leuke rondes.

Dus, kwissers en niet-kwissers onder jullie, wat zouden jullie leuke/originele/coole (of stomme) vragen en rondes vinden?

Lieve groetjes,
Uw eeuwig dankbare Miss.

6 opmerkingen:

elke zei

Amai, dit is wel moeilijk, hoor. In Trivial kies ik altijd de bruine vragen eruit (kunst en co) en dat zijn zowat de enige die ik goed kan. ;-)
Voor mij dus graag kunst, architectuur en cultuur. Is dat goed? Wat heb ik nu gewonnen? ;-)

Ram1955 zei

Ik kies meestal de gele en blauwe vragen. Voor welke leeftijd is de quiz bedoeld en zijn het serieuze quizers?
Kijk woensdagavond eens naar Nederland 2. Joost Prinsen heeft vaak leuke vragen in "Met het mes op tafel".

plukdedagsandra zei

Mag een herkenningsronde met foto's?
Bv. Herken de groenten! Maar dan zonder de wortel, de prei en de tomaten.

Succes!

plukdedagsandra zei

Aja. En ik wil jou ook weleens wat opsturen hoor want ik doe dat nekeer graag (al moet je wel een beetje geduld hebben). En ik lees jullie stukjes graag :)

The Miss zei

@ Elke: goed idee voor ronde! Komt erin! Specifieke vragen zijn welkom! (het is ZO moeilijk om in te schatten wat te makkelijk/moeilijk is! En wat je hebt gewonnen: mijn eeuwige dankbaarheid en 'iets tegoed als ik eens kan helpen?' ;-)

@ Ram: Over wat gaat geel en blauw? (ik herinner mij alleen de groene vragen nog!). De kwis is voor mensen van alle leeftijden... En er gaan zowel ervaren kwissers als mensen die het 'voor de fun' doen bijzitten.

@ Sandra: Die herkenningsronde is een supergoede tip! Ga ik ook opschrijven! (en in de supermarkt al eens kijken wat ik niet direct kan benoemen... :-)) Extra dingen zijn ZEKER welkom! En 't is echt leuk om te horen dat je hier graag leest!

elke zei

Oei. Het probleem is dat ik daar toch wel iets over weet en dus moeilijk kan inschatten wat algemeen gekend is. Misschien de namen van de kustenaars wiens werken voor megabedragen verkocht werden? Die zijn in het nieuws geweest en zo is er ook een link met een zekere actualiteit. http://kunst-en-cultuur.infonu.nl/kunst/9065-duurste-schilderijen-ter-wereld.html

Of je kan vragen: wie zijn de favorieten van Elke? De antwoorden (van de bekende) zijn: Escher, Mondriaan, Pollock, Rothko, Giacometti, Hopper, Rodin, Mucha, en Magritte. Maar ik vrees dat er niet zoveel zijn die dat gaan weten ;-)