woensdag 12 januari 2011

7. Mijn beste vriend

Ha, dat is een gemakkelijke want ik heb dat niet. Mijn lief is wel mijn beste vriendin maar dat telt niet zeker?

Mijn vriendenkring bestaat uit allemaal groepjes en wat losse persoontjes. Zo is er de vriendengroep van de middelbare school (al wordt die met de jaren wel kleiner...) en die van het studentenleven in Leuven. Wij zien elkaar maar een paar keer per jaar en dat is keer op keer weer heel gezellig. Dat zijn dus groepjes en als daar iemand afvalt is het niet meer hetzelfde. Eén beste vriend of vriendin zit daar niet in.

Toen ik aanpapte met het lief en met haar ging samenwonen kreeg ik er een gratis Antwerps vriendengroepje bovenop. Dat zijn dan ook de mensen die ik het meeste zie. Maar ook daar: niet één beste vriend/vriendin.

En dan zijn er nog de vrienden die ik op verschillende plaatsen heb ontmoet en die blijven plakken zijn. Allemaal leukerds, allemaal andere individuen. Dat valt mij op aan mijn vriendschappen: ze zijn heel divers.

Misschien komt het daar wel door dat ik geen échte beste vriendin heb. Ik pas mij een beetje aan aan de persoon waar ik op dat moment bij ben. Ik heb vrienden waar ik graag mee ga shoppen, anderen waar ik graag mee uitga, nog anderen waar ik graag lang en serieus mee praat, anderen waar ik graag 'onnozel' mee doe,... Maar zo één vriendin waar ik dat allemaal mee kan doen, heb ik dus niet.

Soms zou ik dat wel willen, soms ook niet, want het is goed zoals het nu is. Moest ik ooit trouwen zou ik wel een probleem hebben want ik weet absoluut niet wie ik als getuige zou kiezen dan.

The Miss.

2 opmerkingen:

Ram1955 zei

Ik denk dat vriend zowel man als vrouw mag zijn. Zo heb ik het uitgelegd.

Anoniem zei

ik zal uwe getuigen wel zijn of de meter van uw kind, das ook goed ;-)