zondag 19 december 2010

Goede voornemens - for real

Dit jaar meen ik het. Ik ga goede voornemens maken (zo ver geen verschil met andere jaren) en ik ga ze houden dit jaar (aha!). Er zijn een heel aantal dingen die ik anders zou willen zien/doen, en ik besef maar al te goed dat ik daar zélf voor moet gaan zorgen.

Dus in navolging van hem (en ik moet toegeven dat ik pas gisteren besefte dat het een hem is en geen haar, zelfs dat stoppelbaardje deed geen belletje rinkelen) post ik hier ook mijn goede voornemens.

Het idee:

Het opzet is eenvoudig. Iedereen maakt rond nieuwjaar goede voornemens maar vergeet die nog voor Geert Hoste zijn nieuwjaarsconferentie op tv is geweest. Daarom gaan we erover bloggen. We zetten ze open en bloot op tinternet en eind volgend jaar gaan we er ook rekenschap over geven op onze blog. Dan wordt het wat minder vrijblijvend. We doen dit omdat we de priemende commentaren en terloops geformuleerde opmerkingen van medebloggers nodig hebben om ons bij de les te houden. Het aantal goede voornemens maakt niet uit. Of het er nu 5 zijn of 55, we zwieren ze ongegeneerd on line en we zullen er af en toe over bloggen. U mag u door de voornemens van uw collega bloggers uiteraard laten inspireren en die overnemen. En laten we de lat hoog leggen hé mensen. Uiteindelijk worden we er zelf beter van! Maar eind 2011 gaan we  genadeloos met de billen bloot en wordt er afgerekend! Wie niet de helft van zijn voornemens heeft gerealiseerd heeft het vlaggen. Die moet een tegenprestatie doen. Iedere blogger is vrij die zelf te kiezen. Maar ze wordt wel on line gezet!

Mijn allereerste goede voornemen gaat over boeken. We hebben hier een boekenkast vol (overvol, gaatbijnainstortenvol) - vooral- ongelezen boeken. En in Londen heb ik er nog eens 3 gekocht. En terwijl ik dit typte viel er een kaartje van die overvolle boekenkast, dat kan geen toeval zijn!. Terug naar mijn voornemen nu, vooraleer ik mezelf schrik aanjaag met bovennatuurlijke toestanden. Ik ga die boeken dus lezen. Gedaan met uren surfen en tv kijken. Lezen ga ik doen. Want ik weet dat ik dat zalig vind, eens ik eraan begin.

Dat brengt me bij voornemen nummerke twee. Dat is een algemeen voornemen: ik ga niet meer minder lui zijn. Ik ga beginnen aan dingen en die voor een keer jaar ook afmaken.

The Miss.

3 opmerkingen:

pierre du coin zei

leuk, leuk, leuk!
*note to myself, stoppelbaard laten uitgroeien tot heuse baard en meer over voetbal bloggen*

elke zei

lol
Het idee dat je dacht dat Pierre een vrouw was... :-)

Dat lezen zou ook wij mij van toepassing kunnen zijn, al kijk ik veel in mijn boeken (het zijn dan ook vooral architectuur- en kunstboeken met veel prentjes ;-) )

plukdedagsandra zei

Leuk idee. Misschien gaat het beter met die goede voornemens wanneer we weten dat we er rekenschap over gaan moeten geven (al weet ik dat ik wel tig excuses kan verzinnen).