woensdag 5 maart 2014

't Is weer van dat: vasten

Ik geef het toe, ik heb een zwak voor uitdagingen. En voor lijstjes. Dus toen ik op al die blogs dagen zonder vlees weer zag passeren, kriebelde het. Maar na màànden van vasten voor mij (weetwel: zwangerschapsdiabetes) zie ik het niet zitten om mij de komende 2 maanden na de bevalling welke beperking dan ook als het op eten aan komt op te leggen. Neenee, ik ga genieten van halfdoorbakken vlees, spiegeleitjes, uitgebreide ontbijttafels, afhaaleten en rauwe (maar één keer gewassen!) groentjes. *veegt gelukzalige glimlach terug van gezicht, want moet vooralsnog eerst eens bevallen*

Maar toch, er moest toch iets van uitdaging zijn waaraan ik mee kon doen (we vergeten even dat het moederschap waarschijnlijk de grootste uitdaging van mijn leven zal zijn). En toen kwam ik hier terecht.

Optie 1 - 40d zonder vlees: geschrapt om duidelijke redenen
Optie 2 - 40d zonder auto: met een pasgeborene... ik dacht het niet!
Optie 3 - 40d zonder plastic: hier doen we sowieso ons best al voor, maar echt zonder is onbegonnen werk
Optie 4 - 40d Belgisch eten: zie optie 1
Optie 5 - 40d geen nieuwe kleren kopen: in mijn hoofd ging het bij het lezen van deze van *dingdingding we have a winner* maar toen besefte ik dat ik net bevallen ga zijn en dat dus niks mij nog zal passen en hoe hulpeloos en gefrustreerd ik voor mijn kleerkast zal staan. Dus toch ook maar niet.
Optie 6 - 40d de kasten leeg eten: Dat zie ik nu eens volledig zitten! Perfect voor een nieuwe mama. Al weet ik niet of we wel gaan toekomen met 40 dagen aangezien we onze diepvries en kasten net aangevuld hebben met allerlei (snel) lekkers. Maar we gaan ons best doen!
Optie 7 - 40d zonder shampoo: Deze zou ik heel graag eens proberen... maar 4 tot 6 weken met een vettige kop rondlopen is me iets te veel van het goede.
Optie 8 - 40d delen, ruilen en tweedehands: Wij kochten al wel vaker 40 dagen niets nieuws, dus hier zie ik niet echt een uitdaging in.
Optie 9 - 40d zonder televisie: Deze gaan we in de zomer nog eens doen! Al vermoed ik dat hier de komende weken sowieso niet veel televisie gekeken zal worden. Hier gaat iets interessanter zijn om naar te kijken. :-)
Optie 10 - 40d een goede daad doen: Dit lijkt mij ook een leuke, maar eventjes te veel in de drukke periode die komt. Eentje om te onthouden dus!

Het wordt hier dus een simpele uitdaging: 40 dagen de kasten leeg eten, startend vanaf de dag dat ik terugkom van het ziekenhuis!
En stiekem hoop ik ook dat het geen 40 dagen zonder slaap worden.

The Miss.

2 opmerkingen:

Upje schrijft zei

Grijns voor je laatste zin :D.

Veel succes met de uitdaging! Dat zou hier ook nog wel een goeie zijn, denk ik. Al zouden we dan ook wel heel veel pannenkoeken moeten eten in die veertig dagen, hihi.

(Enneuh: ik heb nog nooit zo veel tv gekeken als nu, eerlijk gezegd. Vermoeid brein, een baby vasthebben beperkt ook heel fel de hoeveelheid mogelijke activiteiten, etc. Een gouden tip van tante Up: duw op de knop van teletekst en ga voor pagina 888: ideaal voor als je baby wat veel lawaai maakt en je toch graag wilt volgen wat er op tv is. Oh, en dat veel tv kijken wilt niet zeggen dat ge ook weet wat erop is geweest, hé. Ik heb vandaag pas ontdekt dat Jan Hoet dood is, en ik ben daar nog altijd van in shock!)

Die van A (Christel - Luc en Gaëtan) zei

Geniet jij maar alvast 40 dagen van je baby om te beginnen!.. Genieten straks als hij er is en je niets opleggen. Gewoon alles op zijn ritme en walst mij op zijn tempo.