woensdag 27 november 2013

24 weken


Hoe ver zijn we: 24 weken
Gewichtstoename: + 6,8kg
Zwangerschapskledij: Je grootmoeder (ze weet nog niet hoe ze wilt dat je haar noemt) gaf me enkele weekends geleden enkele kleedjes mee, die ik deze week met veel plezier heb gedragen.
Slapen: Als een roosje, maar in de weekends haal ik wel een paar uurtjes in.
Mooiste moment deze week: Je lijkt ons al te plagen! Je stampt één keertje of misschien twee, en als we dan onze handen op mijn buik leggen, voelen we niets. (And again, and again. :-) )
Mis je iets: Waar moet ik beginnen? Toen ook de uitgebreide suikertest "licht gestoord was" (zoals ze dat noemen), moest ik langs de endocrinoloog en een diëtiste. No more sweets for me! (Of frietjes, of ... )
Beweging: Alsmaar meer en meer. Soms lijk je karatebewegingen te doen en voel ik je op een paar plaatsen tegelijk!
Rare goestinkjes: Raar? Niet echt, maar goesting in chocola? JAAA!
Kwaaltjes/eigenaardigheden: Soms zien we je stampen ter hoogte van mijn maag. Volgens de boekskes zit je echter helemaal zo hoog nog niet... Hmm?
Geslacht: een jongen, nog steeds!
Weetjes: Ze zeggen toch altijd dat ongeboren baby's de stress van hun mama's voelen? Deze week, tot twee keer toe, tijdens een stressvolle situatie begon je ongelooflijk hard te bewegen. Zou het?
Humeur: Zenuwachtig - we moeten nog zooooveel in orde brengen voor je komt!
Uitkijken naar: de echo volgende week donderdag. Ook al voelen we je allebei regelmatig, toch is het heel erg leuk dat we ook nog eens naar je mogen kijken!

The Miss.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Jij hebt toch ook al wel een fikse buik, hé? Niet dat ik er veel van ken, maar ik zie hier precies toch een beetje mijn 'grootte' in! (Nu nog niet, natuurlijk, hé :P)

En dat volgens de boekskes je buik nog niet zo hoog kwam als in werkelijkheid, had ik ook héél snel!

Maar 't is wel een supermooie buik, vind ik persoonlijk!

Anoniem zei

Oh, en bij welke endo ga je? Dr A, B of V? Veel succes ermee .....

Miss and Mrs. zei

Dokter A. Die heel luchtig deed. De verpleegster was dan weer heel streng en de diëtiste was heel... onnuttig. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog absoluut geen idee heb van wat ik nu eigenlijk het best eet. En ik heb ook het gevoel dat hoe ik ervoor at (weinig brood en gespreid over de hele dag kleine beetjes eten) veel beter was dan wat ik nu moet doen (2x brood en echt 3 grote maaltijd en 2 tussendoortjes)... Ik had echt het gevoel dat alles wat ze deden héél erg routine was, maar totaal niet aangepast is aan het individu voor hen.

Anoniem zei

Dr A is ook die van mij. Wie weet zitten we ooit wel samen in de wachtzaal ...

Hmm, moet je ook testen/prikken? Indien ja, dan ga je daar wel snel aan zien of de manier die ze je opgelegd hebben ook werkt. Indien niet, euh ... dan weet ik het ook niet zo goed.
Enerzijds is vaak kleine beetjes mss niet zo slecht, maar daardoor ga je mss wel volcontinu iets hoger geregeld staan. Je pancreas gaat ook voortdurend in een iets hogere versnelling moeten staan dan. Met een paar maaltijden en tussendoortjes wordt dat dan normaal gezien tenminste beperkt tot de momenten na de maaltijd.
Als je echt vindt dat iets niet werkt of als je je ergens niet ok bij voelt, dan zou ik dat met dr A bespreken. De diëtiste en verpleging staren mij altijd aan alsof ik van Mars kom als ik zeg hoe ik dingen doe en komen dan idd met een standaard antwoord af, maar dr A doet dat (bij mij dan toch) niét.

Ik weet natuurlijk niet hoe vaak je bij de dr gaat moeten verschijnen; als ik zie hoe druk die het altijd heeft, zullen ze je mss eerder vaker bij de verpleging/diëtiste laten komen?

En dat ze heel luchtig doet, dat gevoel heb ik soms ook wel. Maar ik geloof wel dat ze een realistische kijk op de zaak heeft. Ze ziet véél van 'onze gevallen' passeren en weet dus ook dat paniek niet nodig is voor 't minste. De richtlijnen zijn heel heel heel streng en uiteraard doe je je best om die zo goed mogelijk te benaderen, maar als dat niet helemaal lukt, hoeft dat helemaal geen negatieve impact te hebben. Dat is de boodschap die zij altijd op mij probeert over te brengen.