donderdag 10 januari 2013

Foto van de dag (10) - Baby te koopPlots kwamen we dit tegen. We konden niet geloven dat we in dat jaar van probéren zwanger worden, en in dat anderhalf jaar van daar toch echt actief mee bezig te zijn, nog nooit hadden gegoogled naar een spermadatabank.

Het is ongelooflijk om te zien hoe je kan kiezen wélke donor je graag zou willen voor je kind: je kan een uitgebreide beschrijving over hem lezen (inclusief een persoonlijke "brief aan de ouders"), je kan zijn EQ-score (en de daarbijhorende uitleg) raadplegen, je kan enkele babyfoto's van hem bekijken en je kan luisteren naar zijn stem.

Eventjes begonnen we ervan te dromen om al deze dingen ook aan onze kinderen te kunnen laten zien. Het leek zelfs op het eerste zicht goedkoper dan via het ziekenhuis.

Spijtig genoeg, na wat opzoekwerk, blijkt het tegendeel waar: het is he-le-maal niet zo goedkoop (vooral de verzending kost heel wat), en in sommige gevallen blijkt de genetische informatie die wordt gegeven niet volledig toereikend.

Hopelijk kunnen onze kinderen ermee leven dat wij dus blijven proberen met een (volledig) anonieme donor. Hopelijk hebben ze voldoende aan de warmte van ons gezin, en aan het feit dat ze toch minstens met hun mama hun bloedband delen.
Hopelijk wordt voor hen hun échte afkomst ondergeschikt aan die paar foto's, dat ene schrijfsel en dat beetje audio. En hopelijk, als dat niet zo blijkt te zijn, vinden wij de juiste woorden en manieren om hen daarin op te vangen en te begeleiden.

Lieve latere kindjes, hopelijk kunnen jullie vrede nemen met onze beslissing...

- The Mrs.

1 opmerking:

Anoniem zei

gek ik was ook nog nooit op die site gaan kijken, mijn dochter is nochtans ook een 'product' van onze samenwerking :-).