zondag 30 december 2012

Het jaar van de uitdagingen.

Het is de tijd van het jaar voor goede voornemens. Die gedoemd-om-te-mislukken-dingen ja. Dit jaar gooien we het eens over een andere boeg. Elke maand gaan we één ding uitproberen.

Januari: Be happy

Mijn madam is van nature uit positief ingesteld dus zij mag het jaar rustig starten. Voor mezelf zal dat al iets moeilijker worden. Deze maand gaan we dankbaar proberen te zijn voor wat we hebben. We gaan niet zagen en niet klagen. We zullen geloven in de goedheid van de mensen en zelf proberen goede mensen te zijn. Geen gezucht. What doesn't kill you makes you stronger. Alles gebeurt met een reden. Berusten. Vertrouwen. Geen frustraties in het verkeer. Accept the things you cannot change.

Februari: Vroeg in bed

Ik koos hiervoor bewust de kortste maand van het jaar. Ik ben een avondmens en ga niet graag slapen. Maar gedurende deze 28 dagen zal ik om 22u in bed liggen. Met onze mooiste lakens om het wat aangenamer te maken. En mijn kersenpittenkussen. En natuurlijk mijn madam.
Als we dan toch zo vroeg in bed liggen, moeten we ook maar elke ochtend ontbijten. Ook ons avondeten zal verschoven moeten worden. In plaats van tussen 20u en 21u, zal ik nu tegen 19u moeten zorgen dat we aan tafel kunnen. We zullen er dan ook maar direct de maand van het weekmenu van maken.
Dit wordt een moeilijke maand!

Maart: Sporten

Dit moet je niet te serieus nemen. We gaan geen marathons lopen en geen halve atleten worden. Het doel is om elke week minstens 2x te gaan zwemmen, 1x te gaan joggen en de overige avonden een wandeling of fietstochtje te maken. En we nemen de trappen in plaats van de lift. Ook op mijn werk waarvoor ik 4 verdiepingen omhoog moet.

April: Stoppen met shoppen

Door verbouwingen en babymaakplannen zijn we sowieso wat spaarzamer geworden. Maar deze maand gaan we er echt voor: geen kleding, geen decoratie, geen cadeaus, geen etentjes, geen weetikveelwat. Enkel in de supermarkt zullen we onze portemonnee bovenhalen.

Mei: Fietsmaand

Ik kan het mij nu moeilijk voorstellen, maar tegen mei zullen de dagen weer wat langer duren en zal het weer wat warmer zijn (al mogen we nu ook niet klagen). Ideaal dus om onze fietsen boven te halen. We zullen beiden al zo'n 10km per dag fietsen van en naar het werk. Het zal ook gedaan zijn met het nemen van de auto om naar de bakker of de winkel te gaan! En ik vind niks ontspannender dan een fietstochtje terwijl de zon onder gaat. Dit wordt een leuke maand!

Juni: Broodloos

Laat de slaatjes, tabouleh en pasta maar komen! In juni zal de bakker ons niet zien want deze maand doen we het zonder brood. Ook pistolets, sandwiches en koffiekoeken laten we links liggen. Dit wordt een leuke maand voor mij (ietsjes minder voor mijn broodverslaafde madam).

Juli: Internetban

Ai. Aiaiai. Dit wordt dé uitdaging. Wij spenderen beiden nogal wat uurtjes online dus dit wordt moeilijk. Al koos ik speciaal een zomermaand omdat er dan meer dan genoeg te doen is. Ik kijk al uit naar de terrasjes, bbq's, de zon op onze huid, fietstochtjes, wandelingen in het park om de hoek en knoeien in onze moestuin. Om het haalbaar te houden mogen we wel onze mail (en facebook ;-)) lezen tijdens de pauze op het werk. Ook in het weekend gun ik onszelf een uurtje internettijd.

Augustus: Verstop het kaske

Inderdaad, deze maand kijken we geen tv. Wederom in een zomermaand. Al denk ik dat dit makkelijker is dan onze juli uitdaging. De tv staat hier eigenlijk vaak aan zonder dat we echt kijken dus het zal even wennen zijn (en de radio bovenhalen), maar ik denk niet dat we de tv echt zullen missen. Ik hoop ook dat we deze maand ook een beetje bewuster zullen leven. Helemaal opgaan in een boek bijvoorbeeld, en ten volle genieten van elk moment.

September: Klusserdeklus en kuiserdekuis

Hiervoor moeten we nog een schema maken. Deze maand houden we grote kuis. Alle kamers en kasten zullen eraan geloven. Op het einde van deze maand gaan we heel veel voldoening voelen!

Oktober: Dagen zonder vlees

The Mrs. doet het 365 dagen per jaar zonder vlees. Ik heb dat ook een hele tijd volgehouden maar ben dan weer bezweken. Scampi's, kip en zalm bleken toch niet zo vervangbaar. Maar deze maand word ik weer mee fulltime vegetariër.

November: Geen suikers en melkproducten

Omdat ik die raad kreeg van de acupuncturist en dat dus ook al een hele tijd doe. Zij het dan met uitschuivertjes hier en daar. Deze maand zijn we streng en gaan we voor die nultolerantie.

December: Quality time

Deze maand staat in het teken van aandacht voor elkaar. Ik vind december sowieso een heel gezellige maand, maar deze keer halen we het onderste uit de kan. We gaan meer dingen bewust samen doen. Wat meer gezelschapsspelletjes, wat meer dvd's kijken. Het leven zo aangenaam mogelijk maken voor elkaar.


Zo, dat was een hele boterham. Tijd dus voor de grootste uitdaging. Elke dag één foto maken die iets zegt over die dag. Eens zien hoe lang we dàt volhouden.

The Miss.

5 opmerkingen:

Nina zei

Oeh origineel!! Er staan er een paar tussen die ik ook wil proberen, maar ik begin daar ook met opzet niet mee op 1 januari, noem het gerust bijgeloof :)
Ik wens jullie een spetterend 2013 toe, en natuurlijk de meest perfecte baby ooit! :) xxx

smiley zei

Veel succes met je schitterende uitdagingen! ;-)

Upje schrijft zei

Wow! I tell you: zo'n uitdagingdinges, da's niet simpel! Maar ik wens jullie wel héél héél veel succes. Het feit dat jullie er allebei voor gaan, zal ook al wel veel helpen.

Go, go, go!

Anoniem zei

Ooh, zeker die foto elke dag! Daar ben ik benieuwd naar! :D
Happy 2013!

Jessie zei

Wauw, zo tof!! Staan paar leuke plannen tussen! Andere lijken mij totaal onhaalbaar (voor mij dan toch). Benieuwd hoe jullie het er gaan vanaf brengen :-)